^ Na vrh
Neumitne su promene svih oblasti umetnosti sa razvojem interneta. Samo naivni mogu da se nadaju da će kultura ,politika, ekonomija, nauka, naše selo...ostati isti. Sa digitalizacijom medija proizašla je potpuna izmena psiho-fizioloških funkcija ljudskog organizma u kontaktu sa njima. U ostalim oblastima kulture uticaj globalne mreže je nesaglediv.
Misel de Montenj (1538-1592) vodi poreklo iz bogate francuske porodice. Sa svojim univerzalnim mislima iskazanim u esejima i danas pleni citaoce sirom sveta. Moj cilj je da eseje poredjam i razmatram onako kako mi savest nalaze.
Naša psihološka struktura, naš karakter. Lažna emocionalnost.Grčevit otpor prema promenama. Odsustvo osećaja za opšte društvenu korist. Stalno prisustvo ljudske desktruktivnosti. Nesaglediva žeđ za vlašću...
Duševna ili mentalna bolest je u najširem smislu svaki poremećaj funkcija mozga koji utiče na mišljenje, osećaje ili sposobnost osobe da komunicira sa svojom okolinom. Duševno ili mentalno zdravlje je izraz koji se često upotrebljava da opiše postojanje ili nepostojanje duševne bolesti.
Terapija radom - rad kao lek Ovu terapiju su primenjivali drevni grčki lekari 500 godina pre nove ere. Čovek, ako je zauzet poslom, koga sa zadovoljstvom obavlja, onda nema vremena za nespokojstvo. Čovek koji je potonuo u nespokojstvo, mora što pre potonuti u rad, inače može lako potpuno izvetriti od očajanja. Ne dozvolite da vas male stvari dovode u stanje nespokojstva. Takve stvari što brže zaboravite. Zapamtite, život je kratak i ne opterećujte ga glupostima.

 

 

Vremenska prognoza

Fair

16°C

Belgrade

Sunday 12°C / 19°C Partly cloudy
Monday 10°C / 18°C Rain
Tuesday 9°C / 16°C Partly cloudy
Wednesday 8°C / 16°C Mostly sunny

Google berza

+70.68 (1.66%)
5:15PM EST
+0.81 (1.63%)
4:00PM EST
-0.71 (-0.10%)
4:00PM EST
+0.29 (0.31%)
4:00PM EST

Herbal Elixir

 

Energetska efikasnost

Loading feeds...

Example of Category Table layout (FAQs/Languages category)

Commodum vita

Hrvati u Srbiji traže 300 anketara

IZVOR: B92, ALO

Beograd -- Radnici koje će hrvatska firma Commodum vita zaposliti u Beogradu neće se baviti telefonskom prodajom, već direktinim marketingom, piše Alo.

Kako navode iz te firme, koja je raspisala konkurs za zapošljavanje 300 radnika u Srbiji, direktni marketing će se ogledati u anketiranju građana u vezi sa određenim proizvodima.

Iz te hrvatske firme su i demantovali da je njen vlasnik Igor Podolšak u Hrvatskoj tražen zbog dugova, kao i zbog većeg broja prevarenih radnika i građana kroz telefonsku prodaju.

 

Srbija - raj za prevarante

 

Saša Pribičević, predsednik Društva za borbu protiv prevara, ističe da je telefonska prodaja robe po principu „samo platite dostavu“ tipičan primer obmane i prevere, jer je dostava najčešće višestruko skuplja od samog proizvoda. "Ime Podolšaka i njegovih firmi nije mi konkretno poznato, ali je telefonska prodaja tipa „samo plati dostavu“ u Srbiji masovna pojava kojom se obmanjuju kupci. Reč je o takozvanim vikend prevarantima, koji ovde prevare na desetine ljudi, pa onda odu u Hrvatsku ili Sloveniju i ne može im se ući u trag. Oni se uglavnom trude da registruju firmu, imaju uredne papire i po dva advokata kako bi na površini sve izgledalo čisto, ali dok ih ljudi „provale“, oni zbrišu u drugu zemlju", navodi Pribičević.

 

Kako navode, hrvatski državni organi ne tragaju za Podolšakom, kao i da je on tužio i na sudu dobio hrvatsku štampu koja je objavljivala tekstove o njegovim navodnim prevarama.

 

U ovoj firmi su potvrdili da je Podolšakovo hrvatsko preduzeće „HORA“ u stečaju, ali „sa reprogramom, jer su joj potraživanja veća od dugovanja“.

 

Dodaju i da je ta firma članica međunarodne korporacije „IBC Internešenal“, koja je registrovana 1986. u Dubaiju kao of-šor firma i koja posluje u 14 zemalja Evrope. Internet prezentacija ove firme, inače vrlo štura, dostupna je samo na srpskom i hrvatskom jeziku.

 

Iz Commodum vita takođe ističu da je hrvatskim medijima neistine o Podolšaku plasirao „izvor“ iz Regionalnog industrijskog sindikata (RIS) iz Varaždina, koji nikada nije otkriven jer se navodno predstavnicima tog sindikata nije moglo ući u trag.

 

Predsednik ovog sindikata Siniša Miličić, koji se javio na prvi telefonski poziv novinara, međutim, tvrdi da su sve izrečene pritužbe radnika „HORE“ o Podolšakovim mutnim radnjama tačne, što je potvrđeno i izveštajem stečajnog upravnika te firme.

 

"Radnici koje je Podolšak zakinuo za plate su u decembru prošle godine podneli krivičnu prijavu protiv poslodavca i mislim da je u toku policijska istraga. Zapošljava radnike koje ne plaća, a koji pozivaju građane i naplaćuju im dostavu za isporučene kineske parfeme. Sve se radi u kešu i teško je ući tome u trag, nije bilo prometa na računu firme. Kad sve propadne, ide se na drugo tržište", rekao je Miličić.

mobilna telefonija ANDROID www.android-mobilni.info